Copyright 2024 - POWER-SPORT.sk

Vysoko výkonné pálenie tuku

Počas mojej 16 ročnej kariéry ako profesionálny fitnes tréner som experimentoval so všetkými možnými tréningovými plánmi na sebe a mojich klientoch. Táto cesta mi pomohla vychytať systém chudnutia, ktorý prináša bezprecedentné výsledky.

Moje subjekty na chudnutie boli mladí, starí, muži, ženy, obézny aj tí čo chceli schudnúť „posledných 5 kíl“. Vlastne jediná skupina s ktorou som nikdy nepracoval boli jednovaječné dvojičky. Teda až do dnes.

Iba nedávno som prišiel do kontaktu s dvojičkami, bratmi (Angelo a Phil), ktorí si ma najali aby som im pripravil tréningovú rutinu. Obaja sú zápasníci a potrebovali schudnúť tuk a zároveň zlepšiť kondičku. To je moja špecialita a ja som bol nadšený, že s nimi môžem pracovať.

Lákalo ma dať im dva rozdielne tréningy (na monitorovanie výsledkov každého tréningu). Namiesto toho som im však dal tréningy úplne rovnaké. Mmali totiž rovnaké ciele, podobnú históriu zranení a trénujú tiež spolu aj v škole. S ohľadom na totožné premenné som predpokladal porovnateľné výsledky u oboch.

Začiatočný tréning trval jeden mesiac. Po jeho ukončení za mnou prišli späť pretože v ňom chceli pokračovať. Keď som im zmeral percento tuku bol som šokovaný.

Phil zaznamenal vynikajúce výsledky (zhodil 9,5 libry tuku), zatiaľ čo Angelo sa nikam nepohol (iba okolo 2 libier). Okamžite mi hlavou prebehlo že Angelo pri diéte podvádzal. Obaja ma však uistili že k žiadnemu podvodu nedošlo a že jedia všetky jedlá spoločne.

Poškrabal som sa na hlave a na pár minú tom sa zamyslel. Rozhodol som sa že si pozriem ich spoločný tréning, aby som sa uistil že trénujú správne. Potreboval som na to len desať minút a prišiel som na dôvod, prečo vo svojich výsledkoch zaznamenali taký obrovský rozdiel. Angelo bol lenivec! Trénoval s veľmi malou intenzitou bez akéhokoľvek entuziazmu. Phil na druhej strane, trénoval veľmi tvrdo s veľkým sústredením a inšpiratívnym spôsobom.

V skutku, Angelo trénoval tak pomaly, že Phil ho tlačil asi polku tréningu. Nebolo preto žiadnym prekvapením že Phil mal zreteľne lepšie výsledky ako jeho brat.

Nieje preto žiadne prekvapenie že Phil je vynikajúci zápasník, zatiaľ čo Angelo je slabší priemer. Pointa je jednoduchá: aj keď genetika zohráva veľkú úlohu vo vašich výsledkoch a atletickom výkone, pracovná etika je VEĽKÁ zložka tvojho úspechu. Faktom je že si odsúdený na priemernosť aj keď si akokoľvek talentovaný alebo nadaný.

Vyzývam ťa preto aby si sa zamyslel nad svojou tréningovou intenzitou. Moja rada je jednoduchá: Zvýš intenzitu, počas tréningov tvrdo makaj a sleduj ako ťa výsledky pálenia tuku vystrelia do nových sfér!

 

Autor: John Alvino

Zdroj: http://jasonferruggia.com/high-powered-fat-loss/

facebook instagram google+ youtube